Rökig whiskytryffel doppad i kakao.

Dessa rökiga whiskytryfflar är riktigt svåra att motstå. Perfekta till nyårets vickning!
Rökig whiskytryffel
Rating
ca 20-25 st
25 min

Rökig whiskytryffel doppad i kakao

1 dl vispgrädde
180 g mörk choklad
1 1/2 msk Whisky
200 g mörk choklad till doppning
1. Finhacka chokladen fint och lägg i en skål.
2. Koka upp grädde i en kastrull.
3. Häll den heta grädden över den finhackade chokladen.
4. Rör om tills all choklad smält.
5. Tillsätt whiskyn och rör om.
6. Låt tryffelsmeten stelna i kylen ca 1,5 timme.
7. Rulla små tryffelkulor och låt dem återigen stelna i kylen 20 minuter.
8. Finhacka chokladen till doppningen och lägg i en skål.
9. Smält den i mikrovågsugn. 30 sekunder, ta ut o rör om, 30 sekunder, ta ut o rör om. Upprepa flera gånger tills all choklad smält.
10. Doppa tryffelkulorna i chokladen och därefter direkt i kakao.
11. Låt stelna i kyl 30 minuter.
12. Förvara sedan i kylskåp i burk med tätslutande lock.
13. Hållbarhet ca 10 dagar.
Artikelnummer: 1022727 361,00 kr

Bunnahabhain Mòine har en tydligt nyanserad rökig doft med fatkaraktär, inslag av päron, ljunghonung, halm, ostronskal, vanilj och grapefrukt. Påtagligt rökig smak med fatkaraktär, inslag av päron, ljunghonung, halm, ostronskal, vanilj, tjära, grapefrukt och salmiak.

Fler tryfflar:
Utskrift
Relaterat Innehåll

Se om produkten finns i lager på ditt Systembolag

Ingen butik vald Aktuell Systembolagsbutik:

Finding nearest stores...

Systembolagsbutiker som har produkten i lager