Saffransmousse med vit choklad, rom och lingon.

Låter inte saffransmousse som en perfekt avslutning på julmiddagen? Om saffransmoussen börjar skära sig när du blandar i kesellan, prova då att ha i lite ovispad grädde och rör om, då brukar saffransmoussen gå tillbaka igen.
Saffransmousse
Rating
20 min

Saffransmousse

2 msk saft från apelsin
1/2 g saffran
150 g vit choklad
2 dl grädde
1 dl kesella
Frysta lingon till dekoration
1. Häll upp rom och apelsinsaft i ett glas.
2. Häll i saffran och låt det dra en stund.
3. Smält chokladen i ett vattenbad. Vispa grädden fluffig.
4. Blanda ner kesellan, lite i taget i den smälta chokladen. Häll sedan i saffransrommen.
5. Blanda runt ordentligt. Vänd sist i grädden.
6. Häll upp saffransmousse i fina glas och låt stå kallt i minst 2 timmar.
7. Dekorera med frysta lingon.
Artikelnummer: 1019164 404,00 kr

Saffransmoussen har fått trevligt sällskap av Don Papa Rum, vilket gör att saffranssmaken kommer fram tydligare.

Fler recept till julbordet:

Till snapsen ska det såklart vara sill. Här har jag gjort en sillröra som har härlig smak av senap. Vilket passar ypperligt till O.P Andersson Julaquavit!

Läs mer
Utskrift
Relaterat Innehåll

Se om produkten finns i lager på ditt Systembolag

Ingen butik vald Aktuell Systembolagsbutik:

Finding nearest stores...

Systembolagsbutiker som har produkten i lager