Slånbärssnaps.

Detta är en perfekt julsnaps. Slånbären kan skördas sent på hösten, dra i brännvin i några veckor och låt sedan mogna lagom till högtiden. Snapsen känns rätt mild tack vare den aromatiska bärsmaken. Bären bör plockas efter att de blivit frostnupna – då blir de sötare och den beska smaken försvinner. Men det går också bra att plocka dem före frosten och sedan låta dem få frostknäppen något dygn i frysen i stället.

Receptet är hämtat ur Cecilia Björk Tengås kokbok "Sylta, safta & lägg in: ta vara på naturens skafferi".
Slånbärssnaps
Rating
70 cl
5 min

Slånbärssnaps

3–4 dl frostnupna slånbär
70 cl Brännvin Special eller annan vodka
1 sockerbit
1. Skölj slånbären, lägg dem i en glasburk, häll på brännvinet och lägg ner en sockerbit. Sätt på lock, skaka lite och låt sedan stå i ca 2 veckor.
2. Sila ifrån bären och häll upp på flaska. Snapsen är nu drickklar men kan gärna mogna några veckor till.
3. Vill du ha mindre slånbärssmak kan du späda ut med lite mer brännvin.
Artikelnummer: 1028280 167,00 kr

Brännvin Special är en ren och mild vodka med en lite lägre alkoholhalt. Den passar perfekt till den som vill krydda sitt egna brännvin.

Se också
Utskrift
Relaterat Innehåll

Se om produkten finns i lager på ditt Systembolag

Ingen butik vald Aktuell Systembolagsbutik:

Finding nearest stores...

Systembolagsbutiker som har produkten i lager