Sommartrifle.

Kanske det bästa på hela menyn, desserten! Till årets midsommar har jag gjort en himmelsk trifle av mina sommarfavoriter; jordgubbar och rabarber. Det är ju en oslagbar kombination. Jordgubbarna och rabarbern varvas med knapriga digestivekex och en silkeslen färskostkräm. Fantastiskt gott!
Sommartrifle
Rating
4 portioner
15 min

Sommartrifle

250 g jordgubbar
2 stjälkar rabarber
2 msk honung
1 msk strösocker
3 dl grädde
200 g creme cheese
1/2 tsk vaniljpulver
1 msk florsocker
ca 12 digestivekex
färska jordgubbar
1. Dela jordgubbarna och rabarbern i små bitar. Lägg dom i en kastrull och slå på vin, honung och socker. Låt koka tills frukten är helt mjuk. Smaka eventuellt av med mera socker beroende på hur sura rabarbern är.
2. Vispa grädde fluffigt och blanda ner creme cheese, vanilj och florsocker.
3. Krossa digestivekexen.
4. Varva gräddblandning, frukt och digestivekex i fina glas eller glasburkar. Toppa varje med lite färska jordgubbar. Servera direkt.
Artikelnummer: 1006669 105,00 kr

Både i och till sommartriflen rekommenderas det här desservinet från Nederburg.

Vinet har en kryddig, fruktig doft av torkade aprikoser, nektar, honung och apelsinmarmelad. Mycket söt smak av tropiska och torkade frukter, honung och nötter. Balanserad syra och lång söt eftersmak.

Linnéas midsommarmeny:
Utskrift
Relaterat Innehåll

Se om produkten finns i lager på ditt Systembolag

Ingen butik vald Aktuell Systembolagsbutik:

Finding nearest stores...

Systembolagsbutiker som har produkten i lager