Whisky- och honungsrostade morötter med quinoasallad.
Jag har gjort en marinad på whisky, honung och lite chili, som jag masserat in i morötterna och sedan ugnsrostat. Sötman från morötterna och honungen tillsammans med den fylliga whiskysmaken och hettan från chilin blir en otroligt fin kombination tillsammans med hummus.
Här har jag valt att servera morötterna till en quinoasallad med fetaost, ärtor och hummus. Men det skulle säkert passa fint att servera en bit grillad kyckling till om man saknar någon form av kött! Jag valde att använda små snackmorötter, men det går självklart bra att ta helt vanliga och dela dem. Whiskyn jag valt att smaksätta med är Woodford Reserve Bourbon. Den har en fyllig och rund smak med inslag av ek, kol, vanilj och lite kokos.
Whisky- och honungsrostade morötter med quinoasallad och hummus
En bourbon måste vara gjord på minst 51% men max 80% majs, vara lagrad i minst två år och tillverkad i USA. Woodford Reserve har en ovanligt hög råghalt som ger en smakprofil som inte är lik andra bourbon. Över 200 doftmolekyler kan hittas i denna komplexa bourbon.