Äggformade glasspinnar med choklad och Amarula.

Gör finaste glasspinnarna till påsk! Blanda, fyll formarna och frys - superenkelt och supergott. 
Glasspinnar med choklad och Amarula
Rating
8 st glasspinnar
15 min

Glasspinnar med choklad och Amarula

2,5 dl vispgrädde 
1 ägg
150 g vit choklad
1/2 tsk vaniljsocker eller fröer från en vaniljstång
1 dl kvarg
8 cl Amarula
8 Kinderägg
glasspinnar
1. Vispa grädden. I en annan skål vispar du ägget fluffigt.
2. Smält chokladen i vattenbad. Häll den vita chokladen i det uppvispade ägget under konstant vispning.
3. Tillsätt vanilj, kvarg och Amarula och blanda noga. Vänd slutligen försiktigt i den vispade grädden.
4. Dela Kinderäggen försiktigt med en vass kniv.
5. Fyll ägghalvorna med glassen och ställ i frysen 15 minuter eller tills glassen är mindre rinnig.
6. Ta ut glassen ur frysen och placera en glasspinne på varannan halva. Placera den andra ägghalvan ovanpå så att äggen blir hela igen.
7. Ställ tillbaka i frysen ett par timmar.
8. Njut av din påskglass!
Artikelnummer: 1001533 207,00 kr

En utsökt likör att avnjuta antingen som den är, i drinkar, eller i kreativa desserter och godsaker.

Hanna Stolt

Bakom receptet står Hanna Stolt, en finsk hälsocoach och kokboksförfattare, som specialiserat sig på läcker och hälsosam vegetarisk mat. Hanna gillar enkla ingredienser och att förvandla dem till nyttiga rätter som många uppskattar.

Hitta fler påskrecept här
Utskrift
Relaterat Innehåll

Se om produkten finns i lager på ditt Systembolag

Ingen butik vald Aktuell Systembolagsbutik:

Finding nearest stores...

Systembolagsbutiker som har produkten i lager