Jordgubbslikör med citron.

I kokboken "Sommar på burk" som släpps via Ordalaget förlag, visar Åsa Swanberg hur du gör en somrig jordgubbslikör med inslag av citron. Tänk på att göra den 2-3 veckor innan den ska serveras då den behöver lagras.
Jordgubbslikör i glas
Rating

Jordgubbslikör med citron:

1 liter jordgubbar
skal från en citron
2 1/2 dl råsocker
1 msk vaniljsocker
0,5 liter vodka
1. Rensa, skölj och skiva jordgubbarna och lägg dem i en stor flaska.
2. Skala det yttersta skalet av citronen med en potatisskalare och lägg det i flaskan.
3. Häll i socker, vaniljsocker och vodka och skaka om ordentligt. Låt stå i 2–3 veckor – skaka flaskan en gång om dagen.
4. Efter 2–3 veckor: Sila likören genom en silduk och häll upp i en steriliserad flaska.

Vodka till likören:

Artikelnummer: 1021561 228,00 kr

Koskenkorva Vodka är mycket ren och neutral i både doft och smak vilket gör den till en bra ingrediens i cocktails och likörer som denna. 

Gör mer egen dryck:

Bartendern Tina Shine har skapat en somrig variant av Dry Martini med rabarber. Den har en elegant sötma och en lite syrlig avslutning.

Läs mer

Den här somriga drinken görs på jordgubbsinfuserad vodka som blandas med citronjuice, sodavatten och is. En blivande sommarklassiker!

Läs mer
Utskrift
Relaterat Innehåll

Se om produkten finns i lager på ditt Systembolag

Ingen butik vald Aktuell Systembolagsbutik:

Finding nearest stores...

Systembolagsbutiker som har produkten i lager