Domaine Richard Rottiers Beaujolais Village La Sambinerie har en fin doft med inslag av färska körsbär, skogshallon, björnbär, banan, inlagda körsbär, viol, samt en fläkt av kryddor och parfym. Smaken har viss strävhet, bra fruktighet samt fräsch syra. Man finner toner av körsbär, lite mörka frukter, kryddor och färska örter
Är utmärkt god att avnjuta med kraftiga anrättningar på fisk eller lite lättare anrättningar på kött, fågel eller grönsaker.
Ett vin som är gott att dricka idag, men kan även sparas något år om man så önskar.
Druvorna som handskördas kommer från en vingård på 1 hektar där stockarna är 60 år gamla och jordmånen är rik på granit samt mindre ådror av mangan. Vingården vetter mot sydöst och det är hög densitet med 10 000 plantor per/hektar. Kolsyrejäsning med hela klasar under 8 dagar i cementtankar. Malolaktisk jäsning genomförs i fat och vad det gäller lagring, 4 månader i gamla fat (30%) och resten i cementtankar.
Domaine Richard Rottiers är en mycket ambitiös vinodlare i Romaneche-Thorins som ligger i Beaujolais.Richard har en bred erfarenhet inom vintillverkning och vinodling från bland annat Chablis, Kalifornien, Gaillac, South Africa, New Zealand och Luberon Den egna egendomen började med att Richard köpte 3 hektar gamla vinodlingar (40-80 år gamla stockar) i Moulin à Vent. Idag har egendomen 5 hektar och man började införa ekologiska odlingsmetoder 2012.