Rabarbersill.

Till årets midsommarmeny har jag gjort två sorters sill. En somrig och god vegansk skärdgårdsill gjord på tofu, samt en härlig och lite syrligare inlagd sill med smak av rabarber.

/Linnéa
rabarbersill
Rating
4
1 dl strösocker
1 dl vatten
1/2 dl ättika
1/2 dl rabarbersaft
1 liten stjälk rabarber
1 frp inläggningssill
1/2 ekologisk citron
1 rödlök
2 lagerblad
1. Blanda samman socker, vatten, ättika och saft i en kastrull. Koka upp och rör tills allt socker har lösts upp.
2. Skär rabarber i små bitar. tag ur sillen ur förpackningen och skär den i sneda bitar.
3. Skiva och dela citronen samt skala och skiva löken.
4. Varva rabarber, sill, citron, lök och lagerblad i en glasburk. Slå över lagen och låt stå svalt i minst 2 dygn.

Snaps till sillen:

Artikelnummer: 1013392 197,00 kr

Östgöta Sädesbrännvin har en stor doft med inslag av honung, halm och russin. Smaken är ren med liten sötma och den har inslag av honung, halm och russin.

Artikelnummer: 1024699 205,00 kr

O.P. Anderson Björk passar fint till sillen. Den har en kryddig och frisk karaktär med toner av björksav och björkknopp, citronzest samt den klassiska O.P.-kryddningen kummin, anis och fänkål.

Midsommarmenyn 2021:
Utskrift
Relaterat Innehåll

Se om produkten finns i lager på ditt Systembolag

Ingen butik vald Aktuell Systembolagsbutik:

Finding nearest stores...

Systembolagsbutiker som har produkten i lager