Linda Letelier Hansson bjuder på ett härligt paellarecept med kyckling och chorizo från kokboken "Festliga bufféer".
Planeta Rosé har en inbjudande fruktig doft med inslag av hallon, vattenmelon, hibiskus och en fläkt av nypon. Smaken är läskande och fruktig med toner av hallon, vattenmelon, blommor och en fläkt av björnbär.
Det här rosévinet klarar sig ypperligt på egen hand, men sjunger även samstämmigt tillsammans med god mat. Välj sallader, tilltugg, medelkraftiga fisk och skaldjursrätter samt pizza.
Vinner inte på lagring
Druvorna kommer från vingårdar som ligger på en altitud mellan 65-75 m.ö.h och när druvorna kommer till vineriet får skalen urlaka i pressen 1-2 timmar innan man genomför en skonsam pressning. Jäsningen genomförs i rostfria ståltankar vid en temperatur av 15 grader.
Planeta är en av öns mest meriterade vinproducenter och bjuder samtidigt på en resa genom Sicilien, från väster till öster. Vi börjar i Menfi i sydväst där det finns 2 vinerier Ulmo och Dispensa, fortsätter mot Vittoria och Noto längst ned i sydöst innan vi drar norrut mot Etnas lavatäckta sluttningar och slutligen i norr Capo Milazzo. På dessa platser ligger de sex vinerier som Planera byggt med omkringliggande vingårdar. Egendomar som har stor variation både i jordmån, topografi och det lokala klimatet. Detta frisk och fruktiga rosévin kommer från vinegendomen Dispensa i Menfi.
Planeta arbetar mycket med frågor rörande miljö, hållbarhet och etiska frågor. Vad det gäller miljöarbetet har man kommit mycket lång och har erhållit miljöcertifieringen SOSTAIN., där man nått den högsta graden. Man arbetat mycket med kultur och välgörenhetsarbete. I olika projekt skänker man pengar till bland annat Wine for Life och OXFAM.