Gustavs myntamarinerade melonsnittar
Gustav från vegobloggen Jävligt gott delar med sig av ett recept på somrigt tilltugg.
Myntamarinerade melonsnittar (ca 15 stycken)
1 kruka mynta
½ vattenmelon
1 dl matlagningsyoghurt
100 g fetaost
1 msk citronjuice
1 baugette
olivolja
salt och peppar
brödkrutonger
Såhär gör du
1. Börja med att skiva baguetten i ca 1 cm tjocka skivor.
2. Pensla dem med olivolja och grädda 10 minuter på 150 grader i ugnen så de blir knapriga. Låt svalna.
3. Mosa ner fetaosten i matlagningsyoghurten. Smaka av med salt, peppar och olivolja.
4. Skär melonen i bitar som är 0,5 cm tjocka och 2×2 cm breda.
5. Blanda ihop en marinad av citronjuice, olivolja, mynta, salt och peppar och snabbmarinera melonbitarna i ca 10 minuter i en plastpåse i kylskåpet.
6. Bygg snittarna genom att först klicka ut ca 1,5 tsk fetaostcreme på brödkrutongen, lägg därefter på en melonbit och toppa med ett myntablad. Håll ihop snitten med en tandpetare.
Till dessa melonsnittar rekommenderas Patchwork Pinot Grigio, med sin fruktiga och angenämt blommiga doft med inslag av päron, persika, citrus och melon. Smaken är torr och fruktig med trevliga inslag av stenfrukter, päron och gul melon.
Patchwork är vinserien som passar utmärkt till olika typer av vegetarisk mat!