Gustavs myntamarinerade melonsnittar

Gustav från vegobloggen Jävligt gott delar med sig av ett recept på somrigt tilltugg.

Myntamarinerade melonsnittar (ca 15 stycken)

1 kruka mynta
½ vattenmelon
1 dl matlagningsyoghurt
100 g fetaost
1 msk citronjuice
1 baugette
olivolja
salt och peppar
brödkrutonger


Såhär gör du

1. Börja med att skiva baguetten i ca 1 cm tjocka skivor.

2. Pensla dem med olivolja och grädda 10 minuter på 150 grader i ugnen så de blir knapriga. Låt svalna.

3. Mosa ner fetaosten i matlagningsyoghurten. Smaka av med salt, peppar och olivolja.

4. Skär melonen i bitar som är 0,5 cm tjocka och 2×2 cm breda.

5. Blanda ihop en marinad av citronjuice, olivolja, mynta, salt och peppar och snabbmarinera melonbitarna i ca 10 minuter i en plastpåse i kylskåpet.

6. Bygg snittarna genom att först klicka ut ca 1,5 tsk fetaostcreme på brödkrutongen, lägg därefter på en melonbit och toppa med ett myntablad. Håll ihop snitten med en tandpetare.

 kr

Till dessa melonsnittar rekommenderas Patchwork Pinot Grigio, med sin fruktiga och angenämt blommiga doft med inslag av päron, persika, citrus och melon. Smaken är torr och fruktig med trevliga inslag av stenfrukter, päron och gul melon.

Patchwork är vinserien som passar utmärkt till olika typer av vegetarisk mat! 

Utskrift

Vad ska man tänka på när man har ett vin med mycket tanniner? Mats och Linnéa reder ut.

Mats och Linnéa ger en historisk inblick i starkvinet Madeira och tipsar om vad man kan äta till.

Vi äter mycket viltkött i Sverige och det är både ett miljövänligt och välsmakande kött. Men vad ska man tänka på när man väljer vin till?

Julia Kokki från O.P. Army gör en drink på akvavit som hon valt att kalla Pick me up Santa.

Stockholm Santa Run arrangerades den 11 dec och självklart var folk o folks egen Viggo Cavling med, utklädd till julgran.

Alex visar Sanna hur man enkelt gör en drink med Brancamenta och varm choklad. 

folk o folk var med på öppningen av restaurangen och klubben Hilma i Stockholm.

Mats och Linnéa diskuterar fatlagrad sprit och ger enkla tips. 

När Gustav Johansson från matbloggen Jävligt gott bjuder in Bea Szenfeld för att baka paj åker ett kilo svamp upp på bordet.

Mats och Niclas minutröker lax med alspån. Laxen provas sen tillsammans med Herrgårds Akvavit.

Sjung med! Den traditionsenliga julkören i flashmobversion från sju olika platser i Stockholm.

Förra året lanserades BLOSSA 1895, en glögg baserad på ett recept daterat 1895.

I samband med att Christine Lurton, Communication Manager för La Louviere och Couhins-Lurton tillika dotter till vinlegendaren André Lurton, besökt

Se om produkten finns i lager på ditt Systembolag

Ingen butik vald Aktuell Systembolagsbutik:

Finding nearest stores...

Systembolagsbutiker som har produkten i lager