Tips om fatlagrad sprit

Är äldre sprit alltid dyrare? Hur länge håller en flaska öppnad fatlagrad sprit? Vår dryckesexpert Mats Claësson och Linnéa Seidel diskuterar fatlagrad sprit och ger några enkla tips. 

 kr

Doften är av elegant Speyside-stil med inslag av blommande ljung och hjortron, följt av en frisk fruktsyra med toner av äpplen. Smaken ger en fin maltighet tillsammans med en mycket elegant balanserad fruktighet. Relativt lång eftersmak med en smekande maltighet som ackompanjeras av en lätt fatkaraktär, vilken stramar upp fruktigheten något. 

 kr

Balanserad doft med inslag av torkad frukt. Smaken har tydlig karaktär av knäck och kola. Eftersmaken är angenämt lång och komplex.

 kr

En mycket angenäm doft med stor komplexitet. Inslag av torkade frukter, Muscovadosocker, tropiska frukter, vanilj och orientaliska kryddor. Smaken är rik och nyanserad men en synnerligen lång och njutningsfull eftersmak.

Utskrift

Vad ska man tänka på när man har ett vin med mycket tanniner? Mats och Linnéa reder ut.

Mats och Linnéa ger en historisk inblick i starkvinet Madeira och tipsar om vad man kan äta till.

Vi äter mycket viltkött i Sverige och det är både ett miljövänligt och välsmakande kött. Men vad ska man tänka på när man väljer vin till?

Julia Kokki från O.P. Army gör en drink på akvavit som hon valt att kalla Pick me up Santa.

Stockholm Santa Run arrangerades den 11 dec och självklart var folk o folks egen Viggo Cavling med, utklädd till julgran.

Alex visar Sanna hur man enkelt gör en drink med Brancamenta och varm choklad. 

folk o folk var med på öppningen av restaurangen och klubben Hilma i Stockholm.

Mats och Linnéa diskuterar fatlagrad sprit och ger enkla tips. 

När Gustav Johansson från matbloggen Jävligt gott bjuder in Bea Szenfeld för att baka paj åker ett kilo svamp upp på bordet.

Mats och Niclas minutröker lax med alspån. Laxen provas sen tillsammans med Herrgårds Akvavit.

Sjung med! Den traditionsenliga julkören i flashmobversion från sju olika platser i Stockholm.

Förra året lanserades BLOSSA 1895, en glögg baserad på ett recept daterat 1895.

I samband med att Christine Lurton, Communication Manager för La Louviere och Couhins-Lurton tillika dotter till vinlegendaren André Lurton, besökt

Se om produkten finns i lager på ditt Systembolag

Ingen butik vald Aktuell Systembolagsbutik:

Finding nearest stores...

Systembolagsbutiker som har produkten i lager