Vinterdrink med pepparkakor och varm choklad.

Brancamenta med varm choklad

Varm choklad med grädde, pepparkakor och inslag av mint. Alex visar Sanna hur man gör en enkel vinterdrink med Brancamenta.

Ingredienser:

5 cl Brancamenta
15 - 20 cl varm choklad
Vispad grädde
Grovt krossade pepparkakor

Såhär gör du:

Häll upp Brancamenta i en kopp eller högre glas. Tillsätt varm choklad. Häll på vispad grädde med hjälp av en sked (skikta) så att du får ett fint lager grädde ovanpå. Toppa med pepparkakskross. Klart!

Artikelnummer: 1009042 0,00 kr

Man började tillverka Brancamenta 1962 och basen är en Fernet-Branca där man tillsätter myntaolja, vatten och socker. Blandningen lagras sedan ett par månader på tank så att alla smaker hinner gifta sig.

Sätten att avnjuta Brancamenta är många – som digestivo efter maten, med massor med krossad is som apéritif eller som en djärv variant på en GT.

Utskrift

Vad ska man tänka på när man har ett vin med mycket tanniner? Mats och Linnéa reder ut.

Mats och Linnéa ger en historisk inblick i starkvinet Madeira och tipsar om vad man kan äta till.

Vi äter mycket viltkött i Sverige och det är både ett miljövänligt och välsmakande kött. Men vad ska man tänka på när man väljer vin till?

Julia Kokki från O.P. Army gör en drink på akvavit som hon valt att kalla Pick me up Santa.

Stockholm Santa Run arrangerades den 11 dec och självklart var folk o folks egen Viggo Cavling med, utklädd till julgran.

Alex visar Sanna hur man enkelt gör en drink med Brancamenta och varm choklad. 

folk o folk var med på öppningen av restaurangen och klubben Hilma i Stockholm.

Mats och Linnéa diskuterar fatlagrad sprit och ger enkla tips. 

När Gustav Johansson från matbloggen Jävligt gott bjuder in Bea Szenfeld för att baka paj åker ett kilo svamp upp på bordet.

Mats och Niclas minutröker lax med alspån. Laxen provas sen tillsammans med Herrgårds Akvavit.

Sjung med! Den traditionsenliga julkören i flashmobversion från sju olika platser i Stockholm.

Förra året lanserades BLOSSA 1895, en glögg baserad på ett recept daterat 1895.

I samband med att Christine Lurton, Communication Manager för La Louviere och Couhins-Lurton tillika dotter till vinlegendaren André Lurton, besökt

Se om produkten finns i lager på ditt Systembolag

Ingen butik vald Aktuell Systembolagsbutik:

Finding nearest stores...

Systembolagsbutiker som har produkten i lager