Vinterdrink med pepparkakor och varm choklad.
Brancamenta med varm choklad
Varm choklad med grädde, pepparkakor och inslag av mint. Alex visar Sanna hur man gör en enkel vinterdrink med Brancamenta.
Ingredienser:
5 cl Brancamenta
15 - 20 cl varm choklad
Vispad grädde
Grovt krossade pepparkakor
Såhär gör du:
Häll upp Brancamenta i en kopp eller högre glas. Tillsätt varm choklad. Häll på vispad grädde med hjälp av en sked (skikta) så att du får ett fint lager grädde ovanpå. Toppa med pepparkakskross. Klart!
Man började tillverka Brancamenta 1962 och basen är en Fernet-Branca där man tillsätter myntaolja, vatten och socker. Blandningen lagras sedan ett par månader på tank så att alla smaker hinner gifta sig.
Sätten att avnjuta Brancamenta är många – som digestivo efter maten, med massor med krossad is som apéritif eller som en djärv variant på en GT.