Nyöppnade Hilma erbjuder innovativt koncept med inredning att prata om.
Nyligen öppnade restaurangen och klubben Hilma i Stockholm. Der är beläget i det nyöppnade hotellet Generator på Torsgatan.
Tanken med Hilma var att skapa något som inte finns på Stockholms marknad idag. Med mat och dryck som överraskar, en lokal med design som sticker ut samt ett stort fokus på musik hoppas Hilma på att kunna inspirera sina gäster.
Ambitionen har varit att kombinera dekadens med varma och välkomnande element, vilket var en stor utmaning. De har kikat på subkulturerna inom konst och modevärlden, som spiritualism, abstrakt konst och erotik, för att hitta inspiration. Resultatet är en inredning som uppmuntrar till konversationer och där besökaren kan hitta detaljer i varje hörn.
Hilma erbjuder gästen ett mer levande restaurangbesök, där det blir naturligt att fortsätta kvällen med musik, barhäng och dans. Här serveras förfinad street food, ett brett sortiment av cider och cocktails. Två av deras egenskapade och innovativa cocktails är Midtown Limits och Winner Takes It All, som båda är baserade på kryddat brännvin.
folk o folk har pratat med personen bakom dessa cocktails, Hilmas barchef Joel Constantino. Joel har tidigare jobbat på Milk & Honey i London och startade upp den hyllade krogen Pharmarium i Gamla Stan. Han berättar om inspirationen till drinkarna på Hilma och varför akvavit gör sig så bra i cocktails:
- "Midtown Limits" is inspired by our geographical position in Stockholm and the "Winner takes it all" is a reference towards Abba. Historically, cocktails were quite bitter libations. So with that in mind and the balance between the spices in Aquavit, the citrus and the fruity sweetness in the liqueur makes for an interesting but challenging cocktail.
Midtown Limits
40 ml O.P. Andersson
10 ml Aprikoslikör
15 ml Ingefärssockerlag
20 ml Citronjuice
Ett stänk Angosturra Bitters
Blanda alla ingredienser i en shaker med is och skaka ordentligt. Sila upp drinken i ett coupette glas och garnera med apelsinzest.
Winner Takes It All
40 ml Green Chartreuse
10 ml Bäska Droppar
15 ml Björnbärspuré
15 ml Citronjuice
20 ml Sockerlag
40 ml Sodavatten
Blanda alla ingredienser förutom soda vattnet i en shaker med is och skaka ordentligt. Sila upp i ett highballglas och toppa med soda. Garnera med ett björnbär och en citronskiva.
O.P. Anderson Aquavit är Sveriges äldsta och mest anrika akvavit. Akvaviten har en fyllig och balanserad kryddighet med tydlig smak av kummin och inslag av anis och fänkål.
Ett kryddat brännvin med komplex, mild och blommig doft av malört och kanel. Fyllig, torr och mycket bitter smak med tydlig karaktär av malört, inslag av pomerans och kanel.