Vad ska man dricka till kräftor?

Den här veckan får du Mats bästa tips på vad du ska tänka på när du väljer dryck till de röda läckerbitarna. Linnéa bjuder på en läcker paj att servera till.

Artikelnummer: 1016994 260,00 kr

Grunden i receptet till O.P. Anderson Klar är den klassiska O.P. Anderson-kryddningen med kummin, anis och fänkål som får mogna till perfekt avrundning på ekfat i 6 månader. Likt originalet är O.P. Klar framställd på noggrant utvalda ekologiska kryddor och vete. Dillfrö och citronskal är huvudkryddorna kompletterade med en liten del av den lagrade kryddbasen, vilket gör att snapsen blir klar i färgen.

 kr

Kokta insjökräftor kan ha ganska hög sälta och vill du dricka vin till är det vitt som gäller. Förslagsvis denna ekologiska, tyska riesling. Fräsch och fruktig med inslag av päron och citrus. Utmärkt både till kräftor, paj och som sällskapsdryck. 

 kr

Ett annat ekologiskt, vitt vin som passar fint till kräftfesten är denna blend av druvorna chardonnay och grillo. Torrt, friskt och fräscht!

Utskrift

Vad ska man tänka på när man har ett vin med mycket tanniner? Mats och Linnéa reder ut.

Mats och Linnéa ger en historisk inblick i starkvinet Madeira och tipsar om vad man kan äta till.

Vi äter mycket viltkött i Sverige och det är både ett miljövänligt och välsmakande kött. Men vad ska man tänka på när man väljer vin till?

Julia Kokki från O.P. Army gör en drink på akvavit som hon valt att kalla Pick me up Santa.

Stockholm Santa Run arrangerades den 11 dec och självklart var folk o folks egen Viggo Cavling med, utklädd till julgran.

Alex visar Sanna hur man enkelt gör en drink med Brancamenta och varm choklad. 

folk o folk var med på öppningen av restaurangen och klubben Hilma i Stockholm.

Mats och Linnéa diskuterar fatlagrad sprit och ger enkla tips. 

När Gustav Johansson från matbloggen Jävligt gott bjuder in Bea Szenfeld för att baka paj åker ett kilo svamp upp på bordet.

Mats och Niclas minutröker lax med alspån. Laxen provas sen tillsammans med Herrgårds Akvavit.

Sjung med! Den traditionsenliga julkören i flashmobversion från sju olika platser i Stockholm.

Förra året lanserades BLOSSA 1895, en glögg baserad på ett recept daterat 1895.

I samband med att Christine Lurton, Communication Manager för La Louviere och Couhins-Lurton tillika dotter till vinlegendaren André Lurton, besökt

Se om produkten finns i lager på ditt Systembolag

Ingen butik vald Aktuell Systembolagsbutik:

Finding nearest stores...

Systembolagsbutiker som har produkten i lager