Att välja dryck till ostron

Det finns en rad olika klassiska drycker till ostron, från whisky till Champagne. Men är alla så bra kombinationer egentligen? 

Vår dryckesexpert Mats Clësson har tagit hjälp av några "goa gubbar" från Göteborg för att utröna vad som passar bäst.

Artikelnummer: 1021484 230,00 kr

Den vinnande kombinationen i Mats ostronprovning! En torr och frisk Sancerre med ren och fräsch fruktighet med inslag av krusbär, fläder, citron och en elegant mineralitet i eftersmaken.

 

 

 

Artikelnummer: 1011036 215,00 kr

Domaines des Malandes gör viner med strålande mineralkänsla och ren snygg frukt, vilket gör Chablis till det unika vin det är. Vinet är torrt med hög syra och en frukt som kommer en att tänka på syrlig persika och blodgrape. God och lång, mineralrik eftersmak.

 

 

 

 kr

Chardonnay är den dominerande druvan i detta vin (50%). Över 200 viner från mer än 55 olika crus ligger till grund för denna blend. Fruktig, lätt rostad doft med inslag av bröd, äpplen och citrus. Torr, frisk, lätt brödig smak med inslag av gröna äpplen och citrus. Elegant avslutning.

 

 

 

Artikelnummer: 1026321 443,00 kr

En väldigt maritim whisky, gjord på en blandning av whiskysorter från Island of Jura, Islay, Arran och Orkney. Doften har inslag av söt torvrök och havssalt. Smaken är rökig med toner av söt honung, peppar och viss sälta. Eftersmaken är väldigt maritim och här känns även rökigheten, honungen och sältan.

Utskrift

Vad ska man tänka på när man har ett vin med mycket tanniner? Mats och Linnéa reder ut.

Mats och Linnéa ger en historisk inblick i starkvinet Madeira och tipsar om vad man kan äta till.

Vi äter mycket viltkött i Sverige och det är både ett miljövänligt och välsmakande kött. Men vad ska man tänka på när man väljer vin till?

Julia Kokki från O.P. Army gör en drink på akvavit som hon valt att kalla Pick me up Santa.

Stockholm Santa Run arrangerades den 11 dec och självklart var folk o folks egen Viggo Cavling med, utklädd till julgran.

Alex visar Sanna hur man enkelt gör en drink med Brancamenta och varm choklad. 

folk o folk var med på öppningen av restaurangen och klubben Hilma i Stockholm.

Mats och Linnéa diskuterar fatlagrad sprit och ger enkla tips. 

När Gustav Johansson från matbloggen Jävligt gott bjuder in Bea Szenfeld för att baka paj åker ett kilo svamp upp på bordet.

Mats och Niclas minutröker lax med alspån. Laxen provas sen tillsammans med Herrgårds Akvavit.

Sjung med! Den traditionsenliga julkören i flashmobversion från sju olika platser i Stockholm.

Förra året lanserades BLOSSA 1895, en glögg baserad på ett recept daterat 1895.

I samband med att Christine Lurton, Communication Manager för La Louviere och Couhins-Lurton tillika dotter till vinlegendaren André Lurton, besökt

Se om produkten finns i lager på ditt Systembolag

Ingen butik vald Aktuell Systembolagsbutik:

Finding nearest stores...

Systembolagsbutiker som har produkten i lager