Snaps och exklusiva viner vid samma middag?

Stämmer det att smaklökarna bedövas under resten av måltiden om du serverar snaps till förrätten? Kika på filmen ovan där Mats Claësson ger dig svaret.

Artikelnummer: 1016994 260,00 kr

O.P. Anderson Klar har en frisk och fyllig kryddighet av dillfrö och citron med inslag av kummin, anis och fänkål. Passar perfekt till allt ifrån löjrom, ostron och andra skaldjur till matjesill och vit fisk.

 

 

Artikelnummer: 1013418 196,00 kr

Läckö Slottsaquavit lanserades till julen 1998 och var den femte återkommande julsnapsen. Det var den första dillkryddade akvaviten i Sverige och världens första spritsort med ekologisk certifiering – den kom för att stanna! Rekommenderas varmt till ostron, skaldjur, löjrom, matjesill och stekt strömming.

 

 

Artikelnummer: 1012963 535,00 kr

Planerar du att servera en kraftigare kötträtt? Varför inte ryggbiff från Charlois med rödvinsbräserad smålök och gräddstuvad salladkål samt rostad amadinepotatis. Då är det här vinet med sin mogna smak och behagliga tanniner helt rätt. Komplexiteten är god med inslag av mörka bär, fat, torkade örter och choklad. Eftersmaken är lång och välbalanserad.

 

 

Utskrift

Vad ska man tänka på när man har ett vin med mycket tanniner? Mats och Linnéa reder ut.

Mats och Linnéa ger en historisk inblick i starkvinet Madeira och tipsar om vad man kan äta till.

Vi äter mycket viltkött i Sverige och det är både ett miljövänligt och välsmakande kött. Men vad ska man tänka på när man väljer vin till?

Julia Kokki från O.P. Army gör en drink på akvavit som hon valt att kalla Pick me up Santa.

Stockholm Santa Run arrangerades den 11 dec och självklart var folk o folks egen Viggo Cavling med, utklädd till julgran.

Alex visar Sanna hur man enkelt gör en drink med Brancamenta och varm choklad. 

folk o folk var med på öppningen av restaurangen och klubben Hilma i Stockholm.

Mats och Linnéa diskuterar fatlagrad sprit och ger enkla tips. 

När Gustav Johansson från matbloggen Jävligt gott bjuder in Bea Szenfeld för att baka paj åker ett kilo svamp upp på bordet.

Mats och Niclas minutröker lax med alspån. Laxen provas sen tillsammans med Herrgårds Akvavit.

Sjung med! Den traditionsenliga julkören i flashmobversion från sju olika platser i Stockholm.

Förra året lanserades BLOSSA 1895, en glögg baserad på ett recept daterat 1895.

I samband med att Christine Lurton, Communication Manager för La Louviere och Couhins-Lurton tillika dotter till vinlegendaren André Lurton, besökt

Se om produkten finns i lager på ditt Systembolag

Ingen butik vald Aktuell Systembolagsbutik:

Finding nearest stores...

Systembolagsbutiker som har produkten i lager