Välja vin till flera smårätter.

Vad ska man tänka på när man väljer vin till ett antal olika smårätter? Välj bort viner som är extrema åt något håll, t ex viner med hög syra, hög sötma eller mycket fatkaraktär, strävhet eller alkohol. Varför inte servera både ett rött och ett vitt vin med olika stil? Mats ger dig konkreta vintips och Linnéa har komponerat tre smårätter som du hittar recepten på här.

 kr

En pinot gris från Alsace med generös fruktig smak av päron, persika torkad frukt och kryddor. Balanserad mineralig avslutning.

 kr

Rosé de Bonnet 2016 passar perfekt till somriga och lättare rätter med fisk, sallad eller kyckling!

Vinet har en fräsch doft av röda bär, citrus och en touch av färska örter. Smaken är torr och bärig med inslag av svarta vinbär, smultron, hallon och grapefrukt.

Artikelnummer: 1006774 139,00 kr

För dig som gillar rött vin av bra kvalitet kan vi rekommendera Robert Mondavi Private Selection Pinot Noir. Vinet har en stor kryddig doft med bäriga inslag av hallon, blåbär och jordgubbar samt  toner av vanilj och kryddor. Kryddig och fruktig smak med lena tanniner och bra syra. Inslag av mörka och röda bär samt rostade fat. Lång, kryddig eftersmak.

Passar till lättare och medelkraftiga kötträtter av gris, lamm eller nöt. 

Artikelnummer: 1023841 267,00 kr

Blir man många är det praktiskt med en bag in box. Det här sydafrikanska vinet på shiraz och merlot har en generöst fruktig smak och mjuka tanniner. Bärig karaktär med inslag av solmogen mörk frukt, tobak och örter.

Utskrift

Vad ska man tänka på när man har ett vin med mycket tanniner? Mats och Linnéa reder ut.

Mats och Linnéa ger en historisk inblick i starkvinet Madeira och tipsar om vad man kan äta till.

Vi äter mycket viltkött i Sverige och det är både ett miljövänligt och välsmakande kött. Men vad ska man tänka på när man väljer vin till?

Julia Kokki från O.P. Army gör en drink på akvavit som hon valt att kalla Pick me up Santa.

Stockholm Santa Run arrangerades den 11 dec och självklart var folk o folks egen Viggo Cavling med, utklädd till julgran.

Alex visar Sanna hur man enkelt gör en drink med Brancamenta och varm choklad. 

folk o folk var med på öppningen av restaurangen och klubben Hilma i Stockholm.

Mats och Linnéa diskuterar fatlagrad sprit och ger enkla tips. 

När Gustav Johansson från matbloggen Jävligt gott bjuder in Bea Szenfeld för att baka paj åker ett kilo svamp upp på bordet.

Mats och Niclas minutröker lax med alspån. Laxen provas sen tillsammans med Herrgårds Akvavit.

Sjung med! Den traditionsenliga julkören i flashmobversion från sju olika platser i Stockholm.

Förra året lanserades BLOSSA 1895, en glögg baserad på ett recept daterat 1895.

I samband med att Christine Lurton, Communication Manager för La Louviere och Couhins-Lurton tillika dotter till vinlegendaren André Lurton, besökt

Se om produkten finns i lager på ditt Systembolag

Ingen butik vald Aktuell Systembolagsbutik:

Finding nearest stores...

Systembolagsbutiker som har produkten i lager